Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2015
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

INSTÄLLT: Idag talar den islamistiske hatpredikanten Kamal El-Mekki i Stockholms stora moské

OBS Evenemanget är inställt!

Den 17:e juni skulle Folkets hus i Rinkeby stått värd för arrangemanget ”Är du redo för Ramadan 2015?” där extremistpredikanten Kamal El-Mekki var dragplåster, men det blev inställt. Dock är han fortfarande inbjuden talare till Stockholms stora moské. Så här skriver Per Gudmundson på sin blogg.

El-Mekki förespråkar införandet av saudiska strafflagar – som stympning och halshuggning – i Väst. Han förordar dödsstraff för den som lämnar islam. El-Mekki försvarar också slaveri i vår tid. Han menar även att julfirande – och andra ickemuslimska högtider – är ”ondska”.
[…]

Mindre förvånande är kanske det andra stora framträdandet – med tanke på de långa rad av liknande predikanter som bjudits in till Stockolms moské genom åren, från Yusuf al Qaradawi, som sagt att Hitler var utsänd av Allah i kampen mot judarna, till Salah Sultan, även han ökänd för antisemitism.

Den 20 juni arrangerar Stockholms Unga Muslimer en ”Ramadan kickoff”, där Kamal El-Mekki är en av talarna, i Stockholms moské vid Medborgarplatsen. Medarrangör är Islamiska Förbundet i Stockholm.

[…]

Bakom bägge arrangemangen skymtar extrema Al Maghrib institute, ökänt för sina predikanters uttalanden. För mötet i Rinkeby uppger annonseringen att Al Maghrib Institute är medarrangör. Annonseringen inför evenemanget i Stockholms moské nämner inte Al Maghrib Institute – på Facebook skriver dock arrangörerna att ”Vi vill passa på att tacka AlMaghrib Institute Sweden som har gett oss möjligheten att bjuda in brodern.”

Det är den här typen av arrangemang som hela tiden gör frågan smärtsamt aktuell om vad Sveriges muslimska föreningar egentligen tycker om IS och Saudiarabien. Om man nu verkligen tar avstånd från dessa regimers våld, slaveri, förtryck och terror, varför bjuda in ökända talare sponsrade av ökända institut? Dessutom till stora moskén i Stockholm? Det är skamligt.

I Storbritannien finns en sorts Expo som dokumenterar den yttersta högerkanten av islamistisk extremism: The Islamic Far Right in Britain. De har mer material om El-Mekki för den som vill meta mer. (Jag tycker för övrigt att svenska Expo borde belysa den här sortens högerextremism lite närmare. Men det är lätt att ha åsikter om andras verksamhet.)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar