Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

Ärkebiskop Jackelén: ”Jag vill att regeringen har rådslag med religiösa ledare”

Jag misstänker att det inte är många av er, kära läsare, som saknar mer religiös inblandning i politiken? En som gör det däremot är ärkebiskop Antje Jackelén, som i ovanstående debattinlägg efterlyser att regeringen ska hålla regelbundna rådslag med religiösa ledare. Jag förstår att hon själv vill komma närmare maktens grytor och få mer att säga till om, men vad i hela friden skulle vi andra tjäna på det? Är det något vi behöver så är det mindre religiös inblandning i politiken. Eller, för att citera Jesus:

Jesus sade: ”Ge kejsaren det som tillhör kejsaren och Gud det som tillhör Gud.” Då häpnade de över honom.

Mark 12: 17

Själv skulle jag häpna den dagen Svenska kyrkan brydde sig om Jesus ord.

 

Bookmark and Share

Skriv en kommentar