Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Internet som hot och löfte

Det är inte lätt att skriva läsvärda blogginlägg om varierade ämnen i dessa dagar. Medmänniskor drunknar i Medelhavet när de flyr undan fattigdom och terror. Det pågår på fullt allvar teologiska diskussioner om vilka man kan hålla som sexslavar och huruvida Gud kan förlåta aborter lite extra en stund. Människor vänder sig mer och mer till anonyma ryktesspridare för sin information … och blir föga förvånande desinformerade. För att kunna göra något åt världens alla problem så är korrekt information ett måste, så det här sistnämnda är ett allvarligt problem, även i det stora perspektivet. Hur hanterar vi den nyuppkomna informationssituationen, där traditionella kvalitetskontrollerade medier spelar allt mindre roll?

Vet inte.

Det nya informationslandskapet förändrar allt. Det är bara att hålla jämna steg. Här har ni ett framtidsscenario att fundera över. Men glöm inte – människor drunknar i Medelhavet. Just nu.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar