Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Morgan Johansson om flyktingkrisen

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson, före detta styrelseledamot i Humanisterna, var med i SVT:s panelsamtal om flyktingkrisen igår. Där förklarade han vidden av det problem vi står inför och varför det egentligen inte vore något problem om EU:s länder tillsammans tog gemensamt ansvar. Ni kan se diskussionen på SVT Play. Efter röran som “alternativa” (dvs. främlingsfientliga) medier ställer till med var det uppfriskande med en insatt och saklig diskussion. Ni kan även se en intervju med Johansson hos DN.

Notera för övrigt att Ungerns premiärminister Viktor Orbán nu hävdar att han värnar Europas kristna rötter. Så här skrev han i Frankfurter Allgemeine: “We shouldn’t forget that the people who are coming here grew up in a different religion and represent a completely different culture. Most are not Christian, but Muslim…. That is an important question, because Europe and European culture have Christian roots.Orbán har fått mycket kritik för uttalandet.

Man kan ha många åsikter om islam, men när människor flyr för sina liv är det en sekundär fråga, faktiskt. Och vad ökenreligionerna beträffar har kristendomen verkligen ingen bättre historia. Vad vi måste värna är istället medmänsklighet och mänskliga rättigheter – det är viktigare rötter att slå vakt om – och det gör vi inte genom att stänga ute flyktingar.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar