Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Saudiarabien – hyckleriets företrädare på jorden

[Klicka gärna på en annons när du är här så får jag lite pengar för mitt bloggande – de finns till vänster och högst upp.]

Vet ni att Saudiarabien har en tältstad som heter Mina, med 100 000 luftkonditionerade tält som kan inrymma uppemot 3 miljoner människor. Så praktiskt i den nuvarande flyktingsituationen, kan man tycka, det vore ju bara att låta flyktingar flytta in direkt. Pengar till mat och uppehälle har man ju genom sin olja.

Men nej. De är till för pilgrimerna under hajj. Istället ser det gemensamma åtagandet för de flyende i närområdet ut så här.

De rikaste staterna tar inte emot några. De fattigaste staterna tar emot enorma mängder människor på flykt. I Libanon är numera var fjärde invånare en flykting. (Mer exakta siffror kan ni få hos Amnesty.)

Men Saudiarabien är ändå generösa. Nu har man erbjudit sig att betala för 200 nya moskéer i Tyskland som service till de flyende. Som om salafistiska moskéer inte vore del av problemet – salafister riktar redan in sig på att värva nyanlända. (Fast glöm inte att det finns snälla salafister också. Sådana som vill införa sitt diktatoriska islamistiska lyckorike utan vapen i hand.)

Landet som inhyser Mecka och Medina uppvisar hyckleri i sin renaste form.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Pär Engström
Tid: 11 September 2015, 16:20

Tackar för denna information.

Det är alltså med denna stat, Saudiarabien, som Sverige har haft vapenaffärer med! Och den svenska politiker som kritserar denna affär och förhållanden i Saudiarabien, t.ex. Margot Wallström, riskerar att i (borgerlig) press framstå som inkompetent.

Det är lite svårt att förklara detta för våra barn, för tyvärr finns det inkonsistenser, hycklerier etc. även utanför Saudiarabien.

Kommentar från Ilona Widh
Tid: 12 September 2015, 15:26

Oförskämd att rika länder några hundra km från Syrien inte ställer upp. Dessutom Sverige har vapen affär med dom. Kiset kan lösas enkelt, sälj inga vapen till nån. I smyg många länder tjänar pengar på vapenhandel. Förbjud det !!!! Estonia?! ett ex.

Kommentar från Rickard Stark
Tid: 12 September 2015, 19:24

Israel är gråmarkerat (om jag inte är helt ute och cyklar). Finns det uppgifter för hur många syriska flyktingar som Israel har tagit emot?

Skriv en kommentar