Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Mysticism: Var är Gud i flyktingkrisen?

Voice of Reason: Sam Harris – The morality of God

This one is based on Sam Harris rebuttal in the God debate with William Lane Craig.

Posted by Frank Flyman on Thursday, September 10, 2015

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Pär Engström
Tid: 13 September 2015, 19:12

Med tanke på all statistik som vår upplysta värld har producerat borde det rätt enkelt gå att, likt Bo Rothstens studie om religiösa samhällen, mäta samhällens religiositet – avsaknad av religiositet i relation till samhällens benägenhet att ta emot – inte ta emot flyktingar. Med hjälp av olika program kan vi också se andra korrelationer – för att så småningom komma fram till att Sverige och Tyskland tar emot x antal flyktingar på grund av faktorerna y, z etc.. Samma faktorer och samhällsförhållanden existerar dock även i samhälle B, men de tar emot betydligt färre flyktingar – hur kan detta komma sig?

Tänk om det är så som Roy Bhaskar (kritisk realist) hävdade, innan han blev religiös.
Att mekanismer som får saker att hända i världen existerar under öppna villkor i relativt autonoma strata (fysikaliska, kemiska, biologiska, psykologiska och sociala strata). Vilket får till följd att mekanismerna orsaker händelser som inte är helt förutsägbara.

Skriv en kommentar