Main menu:

Mina böcker

Gud finns nog inte
finns i tryck på svenska, engelska, tyska, spanska, italienska, danska, polska, holländska, persiska och som e-bok på engelska.

Sök på sidan

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Länkar

september 2015
M T O T F L S
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategorier

Mysticism: Var är Gud i flyktingkrisen?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Pär Engström
Tid: 13 september 2015, 19:12

Med tanke på all statistik som vår upplysta värld har producerat borde det rätt enkelt gå att, likt Bo Rothstens studie om religiösa samhällen, mäta samhällens religiositet – avsaknad av religiositet i relation till samhällens benägenhet att ta emot – inte ta emot flyktingar. Med hjälp av olika program kan vi också se andra korrelationer – för att så småningom komma fram till att Sverige och Tyskland tar emot x antal flyktingar på grund av faktorerna y, z etc.. Samma faktorer och samhällsförhållanden existerar dock även i samhälle B, men de tar emot betydligt färre flyktingar – hur kan detta komma sig?

Tänk om det är så som Roy Bhaskar (kritisk realist) hävdade, innan han blev religiös.
Att mekanismer som får saker att hända i världen existerar under öppna villkor i relativt autonoma strata (fysikaliska, kemiska, biologiska, psykologiska och sociala strata). Vilket får till följd att mekanismerna orsaker händelser som inte är helt förutsägbara.

Skriv en kommentar