Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2015
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Julgalenskaper

I USA har några kristna av det mer galna slaget gått i taket för att Starbucks bestämt sig för att årets julmugg ska vara röd. Alltså utan snöflingor, renar, snögubbar och annat som påminner om Jesus.

Jo, det är en sann historia – här nedanför har ni till exempel Donald Trump som med utgångspunkt från Starbucks julmugg lovar att om han blir president kommer alla att säga “Merry Christmas” igen. Trump, som är en av huvudkandidaterna till jobbet som världens mäktigaste person. (Så tycker du Starbucks val av kaffemuggsdesign är en för liten fråga i förhållande till exempelvis flyktingfrågan – tänk igen.)

För att bättre förstå var Trump får sina röster ifrån bör ni uthärda följande video, av kristna YouTube-kändisen Josh Feurstein. På något sätt lyckas han länka ihop Starbucks muggdesign med aborter. “Hey Christians. Hope you have fun, drinking your abortion coffee.

Be afraid. Be very afraid. CNN har tagit frågan på sådant allvar att man låtit Feurstein vara med i ett nyhetsinslag om kontroversen.

Här är ett alternativt förslag på Starbucksmugg, med bibelcitat och allt, från en okänd person på Reddit.

USA:s komiker har förstås rena … julafton. Här är t.ex. Stephen Colbert.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar