Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2015
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Lite hjälp till Svenska kyrkan med deras reklam

Svenska kyrkan är inte nödbedda att utnyttja svåra situationer för att sälja in sitt budskap – nu går en kampanj i Stockholms lokaltrafik om hur dagens flyktingars öde går att jämföra med diverse bibliska gestalters. Men varför just denna jämförelse när det finns så många inslag i bibeln att ta fasta på? Låt oss hjälpa dem på traven. Här är ett förslag.

Vill ni hjälpa människor på flykt kan ni handgripligen hjälpa till på diverse härbärgen eller pengavägen genom en gåva till exempelvis UNHCR.
Varför denna “pray-shaming”? (Att peka ut tomma religiösa gester har nu fått ett namn i USA.) För att enkla svar på svåra problem kan leda helt fel. Ska vi lösa världens problem behövs både medkänsla och eftertanke. (Med detta sagt är det ändå bättre att Svenska kyrkan ägnar sig åt medmänsklighet än åt sin kärnverksamhet – så ok, bra reklamkampanj. Och att använda kyrkor som härbärgen är en sällsynt bra idé.)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar