Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2016
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

Kategorier

Påven och den ortodoxa patriarken möts för första gången på 1000 år – passar på att uttala sig mot samkönade äktenskap

I ett historiskt försonande möte träffades häromdagen Påve Franciscus och Patriarken Kirillför att diskutera dåtid, nutid och framtid. En av de uppenbarligen viktigaste frågorna du kunde enas kring var att begränsa homosexuellas rätt att gifta sig. Så här formulerade man sig.

The family is based on marriage, an act of freely given and faithful love between a man and a woman. It is love that seals their union and teaches them to accept one another as a gift. Marriage is a school of love and faithfulness. We regret that other forms of cohabitation have been placed on the same level as this union, while the concept, consecrated in the biblical tradition, of paternity and maternity as the distinct vocation of man and woman in marriage is being banished from the public conscience.

Hur kan man ha som en av sina viktigaste punkter att begränsa andra människors rättigheter? Andras rätt att manifestera och fira sin kärlek? Det är så futtigt att man tappar andan. Tyvärr har de här båda gubbstruttarna och deras organisationer makt över människors tankar. Det är något värt att motarbeta.

Idag är det kärlekens helgdag, av någon oförtjänt anledning döpt efter ett katolskt helgon. Ok, lite kommersiellt dravel handlar det också om. Men ändock – en dag man kan fundera lite extra på om någon har rätt att hindra samtyckande vuxna att manifestera sin kärlek. Humanisterna säger nej.

Idag är det kärlekens helgdag, av någon oförtjänt anledning döpt efter ett katolskt helgon. Ok, lite kommersiellt dravel handlar det också om. Men ändock – en dag man kan fundera lite extra på om någon har rätt att hindra samtyckande vuxna att manifestera sin kärlek. Humanisterna säger nej.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar