Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2016
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Hatkampanjen mot Sara Mohammad går i självsvänging

Det finns tyvärr en del “antirasistsidor” som inte ligger Avpixlat långt efter vad gäller osakligheter, hittepå och hat. Jag kommer inte att länka till några av dem här, av precis samma anledning som jag inte länkar till Avpixlat, utan vill bara hissa varningsflagg. Menar jag därmed att dessa antirasistsidor är “lika goda kålsupare” som rasistsidorna? Nej. Men de jobbar hårt på att komma ifatt.

Efter att Sara Mohammed igår blev utsedd till Årets MR-pristagare av FN-förbundet har dessa hatsidor gått i fullständig självsvängning vad det gäller beskyllningar. Riktiga antirasister fokuserar förstås på att kritisera rasister, det här är något annat.

Synden Sara gjort sig skyldig till är i princip att ha uttryckt sig klumpigt några gånger samt kritiserat islam i sig självt, inte bara islamism och islamistiskt våld, och dessutom utbrustit “Jag är inte rädd att kallas islamofob” med förklaringen att “islamofob ja men aldrig muslimofob” eftersom det är skillnad på religionen och dess utövare. Exakt som att man kan vara stark motståndare till kommunism eller fascism, eller varför inte liberalism, utan att hata de som håller sig med ideologin.

Tvärtom – det är ju just en kritik av idéer som är hur en civiliserad diskussion bedrivs!

Den här åtskillnaden verkar dock gå hennes kritiker högt över huvudet. Det nya är nu att jaga hennes “gilla”-markeringar på FB samt beskylla henne för precis alla kommentarer i hennes kommentarsfält, fast hon bett dem lägga av (se nedan).

Det här sättet att stämpla någon som rasist på är så lågpannat korkat att man nästan tappar andan. Den som diskuterat något överhuvudtaget om politik eller religion på internet vet vilken sörja det är överallt, med folk som tappar tålamodet, andra som har genuint obehagliga åsikter, åter andra som bara är troll och så vidare. The internet is a dark, dark place. Och så diskuterar man ju inte enbart med människor man delar åsikter med – det vore rätt poänglöst.

Att Sara trots denna idiotiska hatkampanj kan fortsätta sitt viktiga arbete mot hedersvåld är värd all beundran. Jag vet få människor som skulle orkat – hon är en sant värdig mottagare av FN-förbundets pris. Sara räddar liv med sitt arbete.

 

Bookmark and Share

Skriv en kommentar