Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2016
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

“Ingen gräddfil för antroposoferna”

Det blir ingen speciallösning för de antroposofiska preparaten, utan de måste anpassas till övriga kategorier i läkemedelslagstiftningen. Men Vidarkliniken får fem år på att finna sig i den nya ordningen.

Så sammanfattar DN regeringens beslut idag, om att alla läkemedel nu måste genomgå  samma granskning, istället för den ordning som råder nu, att vissa läkemedel inte behöver prövas vetenskapligt för att få användas på människor (Macchiarini kanske kan göra sina tester där under övergångsperioden?).

I grund och botten vilar läkemedelslagstiftningen på vetenskap och beprövad erfarenhet. Det vi gör nu är ett slags förtydligande, men vi ger samtidigt en möjlighet i enlighet med de regelverk som redan finns för att ansöka om registrering av de här preparaten. Det tycker jag är en bra avvägning. Det skapar ingen gräddfil och samtidigt större tydlighet. Det viktiga är att det inte kommer att finnas möjlighet att ge undantag för antroposofiska preparat, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Lars Karlsson
Tid: 4 July 2016, 9:33

Här är en som inte håller med: vår gamle “vän” Lars Bern, en av landets ledande konspirationsteoretiker.

Skriv en kommentar