Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2017
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

En nystart för religion?

I en tid när religiöst motiverad extremism orsakar enorm skada över hela världen och de traditionella religiösa ritualerna blivit urvattnade, uttråkande och otidsenliga, finns det något utrymme för en nystart för religion? Sharo Brous – judisk rabbi från Los Angeles – menar det. Jag ser det mest som religionens dödsryckningar. Vad ser ni?

Notera hur hon i princip inte alls pratar om gudar, utan om vanlig medmänsklighet. Det kan vi inte låta religionerna claima åt sig själva. En bättre lösning är allmänmänsklig Humanism. Alltid. Bli medlem nu.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 10 January 2017, 12:02

Hon sa väldigt mycket bra saker där och kan hon bidra till att religiösa människor verkar i hennes riktning så hade världen nog blivit ett bättre ställe.
Visst är det lätt att se hur hon utan att riktigt uppfatta det själv visar på dom abrahamitiska religionernas uppenbara motsägelser och hur dom kan användas till att göra i stort sett vad som helst, men om man använder dom gamla texterna till att kämpa mot rasism, orättvisa och religiöst vansinne som hon faktiskt föreslår så ser jag ingen anledning att protestera mot det. Det skulle rentav kunna resultera i en betydelsefull rörelse bland religiösa människor, som annars bara skulle suttit vid sidan om och förtvivlat över allt som sker i deras gudars namn.

Skriv en kommentar