Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2017
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategorier

Sam Harris with Bill Maher: Winning the War of Ideas

Diskussionen om islam och islamism är en svår balansgång att gå. Klarar de här båda herrarna av den utan att falla i vare sig islamofobfällan eller kulturrelativismfällan? De försöker i alla fall. Det i sig självt är mycket värt i dagens debattklimat.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 5 February 2017, 18:28

Dom säger en del kloka saker, men jag tror ändå att dom faller i idealismens fallgrop just när det gäller Islam. Deras slutsats är att vi måste vara kompisar med moderata muslimer för att stoppa terrorismen.
Inget fel i det egentligen, om det inte hade varit för att dom samtidigt missar terrorismens materiella orsakssammanhang.
Galna extremister i arabvärlden hade aldrig fått tillräckligt gehör för sina ideer om inte den imperialistiska kristna västvärlden med vapen i hand slagit sönder deras samhällen, plundrat dom på råvaror och pissat på deras kultur och religion.
Att många muslimer hatar västvärlden är inte alls obefogat, tvärtom, dom har all anledning att göra det. Vi skulle gjort likadant om arabvärlden gjort samma sak med oss som vi har gjort med dom.
När detta händer i en outvecklad del av världen, där religionen aldrig behövt anpassa sig till vetenskap och utveckling, så blir blandningen explosiv.
Huvudorsaken bakom den muslimska terrorismen och således det som i första hand måste bekämpas är västvärldens imperialism och arrogans och det lyckas inte Maher och Harris komma fram till.
Någon sade att det är skillnad på “kristna” ateister och “muslimska” ateister och i det här fallet ser det ut som om det var sant.
En “muslimsk” ateist som verkar ha fattat sakernas tillstånd är Cenk Uygur som finns att se på youtube om man vill.

Skriv en kommentar