Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2020
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kategorier

Gäst i podden “Lära från lärda” – avsnitt ute nu

Patrik Lindenfors i Lära Från Lärda

Jag har blivit intervjuad om Det kulturella djuret av Fredrik Hillerborg, som driver Sveriges största podcast om lärorika böcker: Lära från lärda. Avsnittet ligger ute nu, för er som gillar att lyssna på podcasts (och även för er som inte gör det). Där kan ni till exempel höra mig glömma bort vad akronymen WEIRD står för (om inte Fredrik klippt bort den biten), men även ge förhoppningsvis vettiga svar på insiktsfulla frågor. Avsnittet finns tillgängligt via podcastappar (t.ex. Spotify, PodcastBeyondpod m.fl.), poddens hemsida, samt på YouTube. God lyssning (och tack Fredrik för en bra intervju.)

Så här presenteras podavsnittet:

Boken heter “Det kulturella djuret – om människans evolution och tänkandets utveckling” och gäst är författaren Patrik Lindenfors.

Det brukar diskuteras huruvida arv eller miljö har störst påverkan på vilka vi formas till som människor. I den här boken beskrivs istället tre områden som formar oss. Det första är våra gener (arv), den andra är hemmamiljön (familj och uppfostran) och den tredje är vår omvärld (yttre miljö som skola, kultur, vänner m.m.). Och det visar sig att den yttre miljön tycks ha betydligt större påverkan än man tidigare trott.

I programmet pratar vi bl.a. om hur människan som art skiljer sig från andra arter. Vi pratar om varifrån våra beteenden formas. Och vi pratar om vad det innebär att vår yttre omgivning har en stor påverkan på vilka vi blir som individer. Lyssna och få en kortversion av boken!

Lära Från Lärda handlar om en noga utvald bok och ett samtal med dess författare. Intervjuare är Fredrik Hillerborg och du kan lyssna på programmen via alla vanliga podcast-appar (T.ex. Spotify, PodcastBeyondpod m.fl.) eller se intervjun på Youtube.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar