Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Domens dag kommer för sms-vd

En pastor i Saronkyrkan i Göteborg, Erik Holke, sökte nyligen inspiration inför sin nästa predikan. Han kom då ihåg en reklamjingel om hur företaget 118 800 påstår sig ha svar på allt. Han tyckte att det kunde vara en bra utgångspunkt och sms:ade frågan “Vem är Jesus Kristus” till företaget. Svaret han fick förvånade honom något.

Det är han som i den påhittade religionen kristendomen ska vara frälsaren. Sagan säger att han levde för 2000 år sedan och gick på vatten och hade sig.

Vafalls!? Tidningen Dagen ringde upp företagets vd Markus Öhmanför att reda ut begreppen. Intervjun som följde bör egentligen läsas i sin helhet; den är obetalbar.

Det är ett skitbra svar! Det kunde inte bli bättre. Det är jag som har skrivit det där svaret.

Man får förstå Dagenjournalistens svårighet att fullfölja sin intervju när han ställs inför en vd som inte unflyende försöker bortförklara någon anställd utan som faktiskt står för sin sak. I hastigheten kommer jornalisten inte på något bättre argument för “sin” Jesus än antalet troende.

– Men visst, det finns alltid fakta som någon inte håller med om. Det kan vi inte gardera oss mot.
– I det här fallet är det 2 miljarder människor som inte håller med.
– Folk är galna.

Som om sanningen avgjordes genom antalet människor som trodde på någonting. Fanns de Romerska gudarna på riktigt så länge människor trodde på dem, eller hur tänkte han? Dagen går förstås (?) i taket över Öhmans svar.

Det ovanligt arroganta och rent ut sagt korkade svaret sätter fingret på den situation som Sverige befinner sig.

Nejdå, svaret är förmodligen närmare sanningen än det svar Dagen själva hade givit, och dessutom väldigt roligt i sin rättframhet. Men roligast är ändå kommentarerna på Dagens web-sida. Här är några pärlor.

“Det finns miljoner såna där självsäkra killar som tror de vet allt. Jag gäspar.” (Kommentaren syftar på Öhman, inte på de två miljarderna kristna. Ironin undgår förmodligen kommentatören.)
“Med tanke på den intervjuade vd:ns hånskratt kan man lägga till följande klassiska uttryck: “Skrattar bäst som skrattar sist”. Inför domens dag kommer även han att få stå till svars för sina hatfulla spottloskor mot Herren och hans helighet.”
“Domen ska ej komma från mig men….. den kommer.”

Förstås! Markus Öhman kommer att grillas för evigt för sitt tilltag! Straffproportionalitet i sann kristen anda. Tror ni inte som vi ska ni eldas. För alltid!

För Gud älskar er!

(Även publicerat på Humanistbloggen.)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar