Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

October 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Ingen dispens till fuskmedicin!

Tidningen Dagens Medicin rapporterar att antroposoferna, genom Vidarkliniken och företaget Weleda, lämnat in en ansökan om att registreras hos Läkemedelsverket som gäller ögondroppar, två sårbehandlingsmedel, en massageolja och ett preparat som ska förbättra matsmältningen.

Det är precis så det ska gå till, så det är bara att önska antroposoferna lycka till och hoppas att kriterierna uppfylls.

Det problematiska är efterspelet.

Nu visar vi även på detta mycket resurskrävande sätt att de antroposofiska läkemedlen håller hög kvalitet. Vi hoppas nu på fortsatt dispens och arbetsro, så att vi kan lägga mer resurser på att vidareutveckla vår forskning kring bland annat den integrativa vårdens och medlens effekter.

Detta säger Ursula Flatters, läkare på Vidarkliniken, i ett pressmeddelande. Vadå dispens? De får väl följa samma regler som alla andra läkemedel? Eller är denna “dispens och arbetsro” något som även Astra-Zeneca kan ansöka om? Om inte – varför inte?

Enligt Dagens Medicin tycker Vidarkliniken att det är för dyrt att registrera läkemedel och varnar för att krav på registrering av fler medel kan leda till att den antroposofiska vården försvinner från Sverige.

(Efter tips från Pye Johnsson)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 28 October 2009, 17:55

Vilken tur…

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 28 October 2009, 17:56

Fast lite synd om dom andra…

Pingback från antroposofiska stiftelser — vidarstiftelsen « zooey
Tid: 31 October 2009, 13:08

[…] har argumenterat i media, nu senast i ett pressmeddelande (som Dagens Medicin skriver om, liksom Patrik Lindenfors, även på Humanistbloggen), att myndighetskraven innebär en alltför tung börda för en sådan […]

Skriv en kommentar