Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2009
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

Religiösa grupper drar sitt strå till stacken

Klimatfrågan är viktig, så alla måste förstås göra vad de kan för det de tror på. Här nedan syns en grupp religiösa som försöker lösa problemen på sitt sätt: genom att åkalla högre makter. Tanken är inte helt dum. Man kan inte inte se koldioxid och man kan inte se Gud, så då måste övernaturlig åkallan vara lösningen. Eller så ber de bara om styrka för att kunna genomföra sitt arbete bättre. Vilket i så fall får en att undra varför de inte använder sina övernaturliga kontakter fullt ut?

Nu tycker förstås mina religiösa läsare att jag raljerar – och det är helt sant. Men skulle någon då kunna ge en riktig förklaring till vad som försigår på bilden som jag inte kan raljera över?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Erik Svensson
Tid: 8 December 2009, 13:18

Jag är iochförsig inte religiös, och tycker väl att man ska försöka jobba i den “riktiga” världen, istället för att åkalla högre makter. Samtidigt så är väl den här ceremonin inte annorlunda än vilken annan gudstjänst som helst? Skillnaden är att här ber de för ett gott syfte: att försöka få till stånd ett klimatavtal, istället för att frälsa världen från t. ex. homosexuella, muslimer eller ateister.

Jag tycker nog inte det är ett problem om en religiös ber för klimatet – så länge han/hon inte nöjer sig med detta. Även om jag själv är benhårt övertygad ateist så har jag inga problem med att andra människor samlar kraft i religionen. Så länge de inte tvingar med mig på sina seanser.

Skriv en kommentar