Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Förbjud religiösa friskolor nu!

DN har finansierat en opinionsundersökning som visar att ungefär 46% av väljarna vill förbjuda religiösa friskolor medan ungefär 40% tycker de ska vara tillåtna.

Det är egentligen makalöst att så många som 40% tycker det är ok med indoktrinering av barn – en stark signal att Humanisterna behöver höras ännu mer i debatten. Personligen tror jag att det mycket beror på samma tankefel som MP:s skoltalesperson Mats Pertoft gör sig skyldig till när han uttalar sig i DN.

Man kan fråga sig vad det skulle innebära om alla andra utom männi­skor med en religiös tro skulle få driva friskolor.

Konstigt. Jobbar inte han med de här frågorna? För det första har väl de personliga åsikterna inget med saken att göra, frågan rör ju vad man ska lära ut på skolan. För det andra så frågar man sig om han verkligen menar att det skulle vara ok att starta “Nyliberala gymnasiet”, “Förskolekamratklassen Röda Stjärnan” eller “Centerskolan – för dig med värderingarna i den svenska myllan”?

11 942 barn går för närvarande i friskola med religiös inriktning, av dem 4 320 i Waldorfskola. Har inte dessa barn rätt att själva välja sin egen livsåskådning? Ge dem religionsfrihet nu! Att själv få välja livsåskådning ska vara en självklar rättighet för alla människor!

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från alicia h.
Tid: 14 March 2010, 23:16

Visste du att Mats Pertoft är utbildad eurytmist vid Steinerhögskolan? Förutom att vara MPs skolpolitiske talesperson alltså. Men ok, nu är ju inte hans kelgris waldorf att räkna som ‘konfessionella’ ändå… Waldorf nämndes tyvärr inte alls i DN, såg jag. (Däremot att Plymouth-brödernas skola, förvånande nog, inte heller är en religiös friskola — och med det sättet att se saken är det ju inte konstigt att waldorf lyckas hamna utanför…)

Skriv en kommentar