Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2010
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Smaklöst Weiderud

Nu har Socialdemokraternas kristna multireligiösa gren kommit med sitt uttalande efter självmordsbombningen i centrala Stockholm. Och det ordföranden Peter Weiderud tycker är viktigast att kritisera vid den här tidpunkten är … Lars Vilks? Vilks som är polisbevakad dygnet runt eftersom han är konstant mordhotad av muslimska extremister för att ha ritat en streckgubbe av en hund?

Gör jämförelsen själva. En person har försökt spränga helt oskyldiga julshoppare i luften. En annan har tecknat en streckhund. Hur kan man överhuvud taget kan komma på tanken att i det läget rikta in sig på att kritisera tecknaren? Vad för ideologi kan förvrida perspektivet så till den milda grad?

Samlingsbegreppet är visst religion.

Och vill ni ha kollektiv skuldbeläggning behöver ni inte se längre än till Weideruds artikel. Läs det här och förundras över glidningen från självmordsbombaren till “en stor majoritet” av muslimerna.

Ett skäl självmordsbombaren hänvisat till är frustration över det sätt vi i Sverige har handskats med Lars Vilks hån av profeten Muhammed.

Det är många troende muslimer – förmodligen en stor majoritet – som upplevt sig, och det de håller heligt, kränkta av Lars Vilks skildring av profeten Muhammed.

Smaklöst och otäckt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Creutz
Tid: 14 December 2010, 22:58

Jag läste detta i tidningen på en pizzeria ute på landet i dag, och var tvungen att läsa det flera gånger för att faktiskt tro att han skrev det han skrev. Fifan, som det heter.

Skriv en kommentar