Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2011
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Retorik med förbättringspotential

Jag har av en Kristdemokratisk vän blivit tipsad om Gunilla Gomérs blogg – ordföranden i Ja till Livet. Gomér har kandiderat för KD men blev inte invald i riksdagen. Hon är en riktig abortmotståndare av den typen som skulle kunna förlora val åt KD alldeles själv. Jag antar att det är därför jag fick tipset, för att fler ska hitta dit och se vem Gomér är och vad hon står för – så att hon inte blir invald nästa gång heller (min vän är en mycket sansad Kristdemokrat). Här har ni ett smakprov på hennes retorik:

Låt oss se på dagens genetiska utmaning. Finns det idag någon praxis eller tendens i vårt samhälle som liknar gårdagens rashygien? Aborter av flickfoster och fosterdiagnostik för att hitta Downs syndrom är kanske början till att skapa ett rashygieniskt elitsamhälle?

Eller det här uttalandet till SVT:

– Inhemsk adoption finns inte. Däremot finns det många svenska par som importerar barn från utlandet.

Att jämföra aborter med rashygien och utländsk adoption med import vinner nog inte röster ens hos KDs högerfalang. Gör  det det är det verkligen dags att oroa sig.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar