Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

Kategorier

“Därför är vetenskap och religion oförenliga”

Idag är jag och diskuterar vetenskap och religion på Newsmill med artikeln Därför är vetenskap och religion oförenliga. Artikeln är ett svar på Mats Selanders artikel häromdagen som Anders Hesselbom redan svarat så förtjänstfullt på.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Lennart W
Tid: 8 May 2012, 0:54

I forskningens värld har vi en väldigt enkel lösning på det där ickeproblemet. ALLA som kan visa i praktiken att de är kapabla forskare inom sitt område är lika välkomna. Sedan spelar det precis ingen roll alls hur de tänker och tror om annat, eller vad t.ex. du TROR om vad som går ihop eller inte går ihop för alla andra som inte tänker och tror precis som du.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 8 May 2012, 1:05

Om du faktiskt läser vad jag skrivit så handlar det om vetenskap kontra religion, inte om troende kontra icke-troende forskare.

Kommentar från Lennart W
Tid: 8 May 2012, 16:14

Märkligt nog handlar t.ex. Science and Religion: A Very Short Introduction en hel del om just forskares förhållande till religion, så de två sakerna (science & religion resp. forskares tro eller otro) verkar ha en hel del med varandra att göra. Kanske rent av översätts och kommer ut snart som en “Kort om”-bok snart från Fri Tanke Förlag? (Plockade faktiskt på mig några såna till halva reapriset under bokrean). Fast antagligen inte, eftersom den nog inte anses tillräckligt religionsfientlig, enl. ERA förutfattade meningar.

Kommentar från Lennart W
Tid: 8 May 2012, 16:18

Rätt länk Science and Religion: A Very Short Introduction

Kommentar från Lennart W
Tid: 8 May 2012, 16:23

Verkar göra något fel. Ger upp. Den som ev. är intresserad: googla.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 May 2012, 3:06

Om du faktiskt läser vad jag skrivit så handlar det om vetenskap kontra religion, inte om troende kontra icke-troende forskare.

Jag kan rekommendera den här: http://www.thegreatcourses.com/tgc/courses/course_detail.aspx?cid=4691

Skriv en kommentar