Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

October 2012
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Varför finns det någonting istället för ingenting? Gudshypotesen

Värd att ta på lika stort allvar som de andra gudshypoteserna. Eller vänta ett tag. Var kom den där katten ifrån?

För övrigt så protesterar nu en del Hinduer över att de inte får vara med på en konferens som pågår vid CERN: The Big Bang and the interfaces of knowledge: towards a common language? Rajan Zed, Ordförande för the Universal Society of Hinduism säger “Actually Hindu cosmology/timeline came comparatively closer to scientific timelines. Rig Veda, oldest existing scripture of the mankind, talked and questioned the origin of the cosmos and Puranas discussed it too.

Konferensen vid CERN, självklart betald av en kristen fond, verkar vara ännu ett försök för kristna apologeter att köpa sig relevans i en tid då vetenskapen gör allt större framsteg. Man har inga egna idéer att komma med utan hela syftet verkar vara att peka på vetenskapens gränser.

Science in isolation is great for producing stuff, but not so good for producing ideas,” säger till exempel konferensens förste talare Andrew Pinsent, ordförande vid Ian Ramsey Centre for Science and Religion vid Oxford University. Vad bor han på för planet?

Vi kan dock förvänta oss lite fyrverkerier då både John Lennox och Lawrence Krauss är inbjudna talare. Jag hoppas att det släpps nyheter från konferensen så småningom – den är endast för inbjudna. Ni kan läsa mer hos BBC eller på bloggen Why evolution is true.

Varför är för övrigt inte gurun Sri Sri Ravi Shankar invjuden (oooh, dubbel-Sri – det måste vara en väldigt upphöjd guru, fast förre kungen av Nepal hade i och för sig fem)? Han vet uppenbarligen mycket om “gudspartikeln”…

Bookmark and Share

Skriv en kommentar